Aurinko on tuskin laskenutkaan elokuisena yönä, kun se jälleen kohoaa horisontissa. Peltoaukeaa halkovan joen varrella niittyleinikkien ja päivänkakkaroiden kehystämällä laitumella käyskentelee ja makoilee onnellisia lehmiä. Aamuyöllä syntynyt vasikka hakeutuu emänsä helmaan imemään ternimaitoa, mustavalkoinen kissa kipittää hiiri hampaissaan kohti navettaa kukon kiekuessa huomentaan. 

Maitotila on yritys

Suomalaisten mielissä lehmät, navetta ja laitumet herkästi muodostavat tämänkaltaisen maalaisromanttisen näkymän verkkokalvoille. Toissijaiseksi jää tosiseikka, että myös perinnemaiseman kätköissä kuitenkin pyöritetään ihan oikeaa yritystä. Vaikka lehmät ja maitotila olisivatkin sukupolvelta toiselle jatkunut elämäntapa, menestyvää maitotilaa tulee johtaa, kuten muitakin menestyviä yrityksiä johdetaan.


Useimmiten maitoyrittäjän kasvun haasteet liittyvät tilakoon kasvattamiseen ja/tai robottilypsyyn siirtymiseen. Pohdinnan paikka tulee monelle yrittäjälle eteen, kun vanha navetta alkaa olla teknisen käyttöikänsä päässä tai kannattavuuden nimissä tilakokoa pitäisi kasvattaa. Robottinavetta on kallis investointi ja oikeiden ratkaisujen merkitys on suuri.

 

Toiminnallisesti suunniteltu robottinavetta on investointi hyvinvointiin ja tuottavuteen

Maitotilaa pitää johtaa, kuten mitä tahansa muutakin yritystä. Sitä tulee kehittää kokonaisuutena, johon kuuluvat rakennukset, pellot, koneet ja kalusto sekä ennen kaikkea lehmät ja ihmiset itse. Maitotila on lehmille koti ja yrittäjälle työpaikka, eikä toimivien olosuhteiden merkitystä voi liiaksi korostaa. Kehittämällä yritystä ja investoimalla toiminnallisesti suunniteltuun robottinavettaan kohennetaan olennaisesti työhyvinvointia ja ennaltaehkäistään työuupumusta ja fyysisiä työperäisiä sairauksia. Lisäksi investoinneilla on merkittävä hyöty kaikkein parhaimpien työkavereiden eli lehmien hyvinvointiin.

Hyvinvoinnin lisääntyminen ja tehokkuuden parantuminen eivät suinkaan ole toisiaan poissulkevia seikkoja. Maitoyrittäjälle toimivan robottinavetan hyödyt näyttäytyvät monella tapaa:

  • Lehmien hyvinvointi ja terveys paranee
  • Maidontuotanto nousee
  • Ihmistyövoiman tarve vähenee, vapaa-aika lisääntyy
  • Työtehtävät kevenevät
  • Ennakoitavuus paranee

Hyvin suunniteltu ja hyvin johdettu kehitysprojekti tuo myös odottamattomia positiivisia muutoksia mukanaan. Lukuisat kerrat olemme kuulleet 4dBarn Designed -asiakkailtamme positiivisten muutosten kierteestä. Pihattojen tunnelma on rauhallisempi ja lehmät ovat olleet terveempiä kuin koskaan aiemmin. Yrityksen johtamiseen ja kehittämiseen jää nyt enemmän aikaa ja ennen kaikkea omakin terveys on kohentunut. Kun asiat sujuvat mutkattomasti, maitotila menestyy.

 

Konkreettisia ratkaisuja robottinavettaan

Kun hankkeen tarpeen sisäistää, alkaa tiedon hankinta. Robottinavettaan siirtymisestä, navetan laajentamisesta sekä muista ratkaisusta on saatavilla tietoa mm. laitevalmistajilta sekä neuvonta- ja kehittämisorganisaatioilta. Uuden tiedon äärellä hämmennys ja epätietoisuus saattavat vain kasvaa eikä oikeiden ratkaisuiden tekeminen enää tunnu helpolta. 4dBarn® Invest -palvelu on kehitetty vastaamaan tähän haasteeseen. 

Ammattilaisen ohjauksessa saat robottinavetta-suunnitelmillesi selkeän “road mapin”, tiekartan, jonka avulla osaat suunnistaa kohti maaliasi. Invest kokoaa ja konkretisoi ajatukset, ideat ja tulevaisuuden suunnitelmat selkeästi hahmotettavaksi kokonaisuudeksi. Tämän suunnitelman pohjalta sinun on helppo lähteä luottavaisin mielin rakentamaan itsellesi ja yrityksellesi tulevaisuutta. Invest-palvelussa huomioidaan olemassa olevat puitteet sekä pidetään ovet auki tulevaisuuden muutostarpeille. Tiekartta sallii myös poikkeamat suunnitelmiin kokonaisuuden siitä kärsimättä.

 

Investoi osaamiseesi

4dBarn on riippumaton asiantuntijaorganisaatio ja tavoitteenamme on luoda lehmille parhaita mahdollisia koteja ja ihmisille työpaikkoja, jossa työnteko on miellyttävää ja kannattavaa. Invest-palvelumme tarjoaa sinulle ratkaisevan ensimmäisen askeleen yrityksesi kehittämisessä. Menestystekijät piilevät laadukkaassa valmistelussa ja suunnittelussa, jossa myös tulevaisuuden tarpeet on huomioitu. 

Perinteisten palveluiden rinnalle olemme luoneet eAcademyn, joka tarjoaa laadukasta verkkokoulutusta ammattitaidon kehittämiseksi maitoyrittäjille ja muille yhteistyötahoille. Hybridi-mallin valmennuksella autamme maitoyrittäjiä parantamaan karjanhoitotaitoja sekä toimimaan robottinavetassa tuottavasti lehmien ja ihmisten hyvinvointi edellä.

Omaan osaamiseen ja yrityksen kehittämiseen kannattaa investoida järkevästi. Me olemme tällä tiellä auttamassa sinua. Mitä kalliimpi investointi mielessäsi pyörii, sitä tärkeämpää on valita luotettava kumppani hankkeeseen mukaan.

Tutustu asiakkaidemme onnistumisiin

4dBarn henkilökunta lehmien kanssa laitumella

SNS

お問い合わせ

フィンランド:

email: info@4dbarn.com

email: firstname.lastname@4dbarn.com

Address: Isokatu 16 B 11. 90100 Oulu, Finland

USA:

David W Kammel, Madison, WI

Tel. +1 608 212-9901

日本: 

金井奈穂子(獣医)北海道

メール info.japan@4dbarn.com