Varmempaa otetta navettauudistuksen toteuttamiseen eläinten ehdoilla

Luoman tilalla Kauhajoella, Etelä-Pohjanmaalla, on opiskeltu ahkerasti heidän toimintaansa tukevia ja kehittäviä verkkokursseja. Maidontuotannon laajennustavoitteet ja niiden myötä aloitettu navetan suunnitteluprojekti vei 4dBarnin järjestämän webinaarin pariin. Sieltä saatiin vinkki tarpeisiin sopivista verkkokursseista. ”Olemme nyt käyneet yhteensä kolme todella hyödyllistä kurssia, joista yksi oli tämä VIC-kurssi”, kertoo maatalousyrittäjä Jaakko Luoma.


Luoma kuvailee VIC-lehmin olevan heidän tilalleen tärkeä ja ajankohtainen teema, johon he haluavat panostaa jatkossa yhä enemmän.

”Lehmien hyvinvointiin liittyvät asiat ovat olleet jo pitkään pinnalla, ja laantumista trendille ei onneksi ole näkyvissä, joten on tärkeä pysyä mukana viimeisimmissä standardeissa. Haluamme pitää karjaamme mahdollisimman hyvissä olosuhteissa ja lisätä hyvinvointia koko tuotoskauden ajalle.”


Kurssia käytiin yhtäaikaisesti käynnissä olevan tilojen uudistusprojektin kanssa. Tarkoituksena on toteuttaa sellaiset tilat, jotka istuvat VIC-ideologiaan täysin.

”Olemme saaneet muilta maatalousyrittäjiltä aikaisemmin jotain suuntaa antavaa käsitystä kriteereistä, mutta 4dBarnin verkkokurssi antoi selkeää konkretiaa. Saimme paljon uutta tietoa, laskentamalleja ja oikeita lukuja, joiden avulla pystymme laskemaan tarkkoja mittoja eri eläinryhmille. Arvailujen sijaan meillä on nyt varma käsitys siitä, miten saamme lehmillemme hyvät puitteet ja vältymme rakentamassa turhia neliöitä”,

Luoma kertoo tyytyväisenä. Kurssin myötä Luoman tilalle tullaan toteuttamaan esimerkiksi pehmeän makuualustan tarjoava kestokuivikealue verkkokurssin oppien mukaisilla mitoituksilla.

 

Verkko-opiskelu sopii erinomaisesti maatalousyrittäjän arkeen

Luoman tilalta kaikki kolme toiminnasta vastaavaa henkilöä osallistuivat verkkokurssille, sillä he kokivat, että kaikkien tilan omistajien olisi hyvä oppia asiasta tasapuolisesti.

”Oli hyvä ajatus käydä kurssi yhdessä, sillä asiaa kurssilla oli paljon ja sitä voisi olla hankala raportoida muille yhtä kattavasti eteenpäin. Kurssia käytäessä tuli myös mukavasti keskustelua käytänteistä ja toimintatavoista tulevaisuudelle”,

Luoma iloitsee. Verkkokurssi sopi erinomaisesti kiireisten yrittäjien arkeen. Luoman tilan tapauksessa opiskelu keskittyi ilta-aikaan kotisohvalta käsin.

”Pyrimme pitämään kerran viikossa viikkopalaverin, joten niiden yhteyteen kurssin edistäminen oli helppo yhdistää. Verkko-opiskelu sopi meille erinomaisesti, sillä arkemme on hieman vaikeasti ennustettavaa ja on hankala suunnitella sopivia välejä opiskelulle. Tämä on ehdottomasti stressittömämpi vaihtoehto, kun pystymme opiskelemaan meille parhaiten sopivana ajankohtana.”

Opiskelua helpottaa myös se, että kaikkea ei tarvitse sisäistää kerralla – materiaaleihin on mahdollista palata uudelleen kertaamaan asioita. Puutteita fyysiseen opiskeluun verrattuna ei Luoman perhe löytänyt.

”Ei tuntunut, että jäisi jostain paitsi, vaikka ei oltukaan fyysisesti opetustilanteessa. Toki kasvokkain käytävillä kursseilla tulee olemaan paikkansa myös jatkossa. 4dBarnin asiantuntijoilta oli helppo saada lisätietoja ja siihen kannustettiinkin heti kurssin alussa. Kurssi oli kyllä niin selkeästi toteutettu, ettei oikeastaan jäänyt mitään arvailujen varaan”

Luoma kertaa kokemuksiaan.

Luoman tilalla ollaan halukkaita jatkuvasti oppimaan lisää heidän toimintaansa kehittävistä aiheista. 4dBarnin kurssitarjonta on ollut heidän tarpeisiinsa sopivaa, sillä uuden rakentaminen ja investointien suunnittelu on ollut heille ajankohtaista.

”VIC-kurssista ja muistakin aiheista on varmasti hyötyä niillekin, joilla investoinnit tai isot muutokset eivät ole päällimmäisenä mielessä. Paljon saa vinkkejä esimerkiksi eläinten käsittelyyn nykyisissäkin olosuhteissa”

vinkkaa Luoma.

Olisiko teidänkin tilallanne kiinnostusta oppia lisää siirtymäkauden lehmien eli VIC-lehmien olosuhteista? VIC- verkkokurssin ensimmäinen osa on ilmainen - pääset kirjautumissivulle tästä. Myös koko kurssin ostaminen on riskitöntä, sillä annamme rahat takaisin 7 vrk sisällä ostosta, jos et jostakin syytä ole tyytyväinen!

Tutustu monipuoliseen verkkokurssitarjontaamme lisää: eAcademy verkko-opinnot

Follow Us

Contact Us

FINLAND Contact:

email: info@4dbarn.com

email: firstname.lastname@4dbarn.com 

Address: Isokatu 16 B 11. 90100 Oulu, Finland

USA Contact: 

David W Kammel, Madison, WI

Tel. +1 608 212-9901

JAPAN Contacts: 

Dr. Nahoko Kanai, Hokkaido, Japan

email: info.japan@4dbarn.com