4dBarnin ja Keskitalon Luomutila Oy:n yhteinen suunnittelumatka alkoi kesällä 2021, kun navettasuunnittelija Jouni Pitkärannan tekemässä investointikartoituksessa hahmotettiin tilan tulevaisuuden visiot koskien tätä investointia sekä myös myöhempiä laajennuksia. Länsi-Maito oli alusta lähtien mukana ja tietoinen suunnitelmista.

Syksyllä 2021 aloitettiin neljän kuukauden kestävä uuden pihaton 4dBarn suunnittelu-  ja valmennusohjelma. Ensin pureuduttiin uuden robottinavetan töihin ja karjanhoitokäytäntöihin. Heti perään jatkettiin vasikkalan suunnittelulla. Keväällä 2022 oli molempien rakennusten suunnitelmat valmiit.

Keskitalon porukka opiskeli ensimmäisten joukossa 4dBarn eAkatemian verkkokursseja. Johdatuksena suunnitteluun toimi Täyden Kympin Robottipihatto -verkkokurssi!  Valmennuksessa 4dBarn johdatti lukemaan pohjapiirroksia ja ymmärtämään robottipihaton ominaisuuksia. Kurssin aikana käydään läpi pihaton 10 tärkeintä toiminnallisuutta esimerkkipohjapiirroksen ja siihen kiinteästi liittyvien tehtävien avulla. Vaikka esimerkkimme ei suinkaan ole täydellisestä pihatosta, piirrosta tarkastelemalla toiminnallisuudet konkretisoituvat hyvin. 

Kesä ja syksy 2023 on ollut kiihkeää rakentamisen aikaa. 4dBarnin ja tilan whatsup - ryhmässä on varmistettu navetan sisustussuunnitelman eli mm. porttien oikeat paikat.

Nyt on aika päästä ihastelemaan valmista navettaa!

 

Käyttöönotto on pian ja siinä auttavat yhdessä laadittu pihaton käyttösuunnitelma sekä työsimulaatiot (työohjeet). 

6-rivinen. VIC-osasto. Ruokintakourut visiirillä. 150 lehmäpaikkaa. 2 Merlin -lypsyrobottia, Verhoseinät ja hormi-ilmanvaihto. Avokourut raapalla. Jaloittelutarha. Laakasiilot. Lietelantala. Pumppauskaivo. Separaattori. Vasikkala. Maitohuone.
LAAJENNETTAVA RATKAISU

Jos rakennusinvestointi on sinulle ajankohtaista lähivuosina, olemme koonneet tälle sivulle tietoa, miten navettainvestoinnin valmistelu alkaa - neljä askelta alkuun. 

Avoimet ovet pidettiin torstaina 2.11.2023, mukana yhteistyökumppanit ja paljon vieraita!Kutsu Avoimet ovet Keskitalon Luomutila 2.11.2023

Follow Us

Contact Us

FINLAND Contact:

email: info@4dbarn.com

email: firstname.lastname@4dbarn.com 

Address: Isokatu 16 B 11. 90100 Oulu, Finland

USA Contact: 

David W Kammel, Madison, WI

Tel. +1 608 212-9901

JAPAN Contacts: 

Dr. Nahoko Kanai, Hokkaido, Japan

email: info.japan@4dbarn.com