Miten lehmien ulosvienti robottinavetasta käytännössä onnistuu?

Lisääntyykö työ ja väheneekö robottikäynnit ja maitomäärä?

 Tässä maksullisessa webinaarissa ei anneta ohjeita lehmien laidunruokintaan eikä nurmenviljelyyn. 

Sen sijaan 4dBarnin asiantuntijat arkkitehti Jouni Pitkäranta ja eläinlääkäri Virpi Kurkela kertovat vinkit, miten käytännössä toteutat reititykset navetan ympärillä ja mitä rakenteita lehmien ulosvienti vaatii pihaton sisällä. Olemme myös kysyneet suunnitteluasiakkailtamme kokemuksia onnistuneesta ulkoilutuksesta. Tule kuuntelemaan, mitä he kertoivat.

 Webinaarin jälkeen tiedät

  • Perusperiaatteet, joilla ulkoilutus onnistuu hyvin robottipihatosta. Pihaton layoutilla ja olosuhteilla voit vaikuttaa laiduntamisen onnistumiseen.
  • Kolme erilaista tapaa järjestää lehmien ulosmeno robottipihatosta. Päättävätkö lehmät itse ulosmenosta vai päätätkö sinä?
  • Miten jaloittelutarha toimii eteisenä navettaan ja mitä sinun tulee ottaa huomioon sen rakentamisessa

 4dBarn on edelläkävijä robottipihattojen suunnittelussa ja lehmien ulkoilun toteuttaminen on suunniteltu kaikkiin pihattokohteisiin jo yli neljän vuoden ajan. Kun työrutiinit ja rakenteet ovat kunnossa, työt tulee tehtyä ajallaan ja myös ulkoiluttaminen on helppoa. Lehmien kanssa työskentely on stressitöntä ja tehokasta.

Arkkitehti Jouni Pitkäranta on kansainvälisesti toimivan 4dBarnin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja. Hän valmistui Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2006. Ennen 4dBarnin perustamista Jouni työskenteli itsenäisesti navettasuunnittelijana ja tähän mennessä hän on suunnitellut noin 900 lypsykarjanavettaa. 4dBarnissa Jouni käyttää arkkitehtuuritaitojaan luodakseen työtehokkaita pohjaratkaisuja ja porttisuunnittelua työtehokkuuden ja lehmien viihtyvyyden parantamiseksi. Haastavat remonttikohteet innostavat Jounia!

Eläinlääkäri Virpi Kurkela on työskennellyt robottitilojen kanssa yli kahden vuosikymmenen ajan. "Nykyaikaiset lypsyrobotit tekevät työnsä - lypsämisen - hyvin, mutta on monia muita rutiininomaisia lehmien käsittelytehtäviä, jotka vaativat suunnittelua. Jaloittelu on yksi niistä. Onnistuessaan lehmien ulkoilu parantaa niiden terveyttä ja tuotosta ja vähentää stressiä sekä lehmiltä että niiden hoitajilta!”

Hinta:

Ennakkotilaajan etu: 109 € (135,16 € sis. alv 24%) voimassa 31.3.2023. klo 23:59 asti
Normaalihinta: 159 € (197,16 € sis. alv 24 %) 1.4.2023 lähtien

Ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 12.4.2023. klo 12.00

Verkko-oston voit tehdä luottokortilla tai pankkitunnuksilla. Webinaarilinkin saat puolen tunnin sisällä sähköpostiisi. 

Webinaaritallenne on katsottavissa 60 vrk ajan eAkatemiassa.

OSTA TÄSTÄ

Ennakkokysymys: Mistä haluat kuulla webinaarissa ja mikä askarruttaa? Kirjoita kysymys tänne. Virpi ja Jouni vastaavat kysymyksiin webinaarin lopussa. Kannattaa siis tulla paikalle!

Follow Us

Contact Us

FINLAND Contact:

email: info@4dbarn.com

email: firstname.lastname@4dbarn.com 

Address: Isokatu 16 B 11. 90100 Oulu, Finland

USA Contact: 

David W Kammel, Madison, WI

Tel. +1 608 212-9901

JAPAN Contacts: 

Dr. Nahoko Kanai, Hokkaido, Japan

email: info.japan@4dbarn.com