Maitotilojen kokonaisvaltaista 4dBarn®Designed -valmennusohjelmaa, on nyt viety Japaniin vuoden verran. Projekteja on käynnissä kymmenkunta ja uusia aloitetaan kuukausittain.

4dBarn® Designed on jokaiselle maitotilalle yksilöllisesti räätälöitävä valmennusohjelma, jossa robottipihaton työrutiinit arvioidaan ja optimoidaan hyvinvoinnin maksimoimiseksi. Valmennusohjelma hyödyntää ja soveltaa parasta tietotaitoa Suomesta ja maailmalta. Valmennusohjelman tavoitteena on rakennus- ja toimintakulttuuri, joka on toimiva sekä ihmisille, että eläimille vielä vuosikymmenen tai kahdenkin kuluttua.

Japanin lypsykarjatilat ovat pääsääntöisesti samaa kokoluokkaa kuin Suomessa ja ovat hyvin pitkälle perheyrityksiä. Molemmissa maissa tilalliset kohtaavat samankaltaisia haasteita ja myös Japanissa on tarvetta 4dBarnin konseptille, joka tuo hyvinvointia sekä maitotilayrittäjälle että lehmille. Työajan riittävyys ja työvoiman saannin vaikeudet vauhdittavat robottilypsyyn siirtymistä molemmissa maissa. Pelkkä lypsytavan päivittäminen robottilypsyyn ei kuitenkaan riitä, vaan, jotta toiminta olisi kestävällä pohjalla, on myös toiminnan pihaton sisällä muututtava.

– Nykyaikainen lypsylehmäpihatto ottaa huomioon lehmän perustarpeet ja ympärivuorokautisen mukavuuden, ja sen lisäksi siellä työskentelevien ihmisten hyvinvoinnin. Tehokkuudesta ja selkeydestä hyötyvät kaikki, kertoo 4dBarnin toimitusjohtaja Virpi Huotari.

Lehmät lypsävät jo ensimmäisessä japanilaisessa 4dBarnin konseptilla syntyneessä pihatossa. Tänä syksynä käynnistynyt pihatto on kuitenkin siitä erikoinen, että siinä valmennettavana oli perheen sijasta Farmnote DP -teknologiayrityksen työntekijät. Vaikka taustalla on suuri yritys, pihaton koko on noin 100 lypsävää lehmää, mikä vastaa perhetilan kokoluokkaa. Tilan johtaja, eläinlääkäri Yuto Taira sanoo pihaton tehokkuuden olevan kolminkertainen japanilaiseen keskivertonavettaan verrattuna. Saavutus on melkoinen!

Covid19 pysäytti Japanin matkat, mutta vauhditti valmennusbisnestä

Koronapandemiasta huolimatta 4dBarn on kasvanut uuden liiketoiminnan ansiosta.

– Käytännössä työmme Japanissa on yksittäisten yrittäjien valmentamista etäyhteyksien kautta. Merkityksellistä on myös koko japanilaisen maitosektorin osaamisen kasvattaminen mm. webinaarien välityksellä ja tulevaisuudessa myös digitaalisen valmennusalustan kautta, jonka suunnitteluun olemmekin saaneet Business Finlandin rahoitusta, toimitusjohtaja Virpi Huotari kertoo.

Linkki Farmnoten japaninkieliseen tiedotteeseen uuden pihaton avajaisista 4.9.2020. (Vinkki: Google kääntää paremmin englanniksi kuin Suomeksi): https://farmnote.jp/press-release/20200902.html?fbclid=IwAR3TdebbdtGxn2lbri79HpHvA_mvg4o60Jl-ztP-Oixs4UE0mUxLfOV1qLA

Kutsu Farmnote DP:n ja 4dBarnin webinaariin 23.9.2020: webinaarissa kerrotaan ensimmäisen 4dBarn Designed robottipihaton suunnittelusta ja rakentamisesta Japaniin: https://farmnote.jp/seminar/online-20200923.html?fbclid=IwAR2Gk8yE7xIU3NmVtiP-3LcZcnx0UP8x9kGIG941No-UlFeW2uZ4ez6bz0M

Lisätietoja

Virpi Huotari, toimitusjohtaja, 4dBarn Oy, puhelin 0400 786933, virpi.huotari@4dbarn.com

Jouni Pitkäranta, arkkitehti, puhelin 0400 166058, jouni.pitkaranta@4dbarn.com

https://4dbarn.myshopify.com

Mikä on 4dBarn Oy?

4dBarn Oy:n palvelut keskittyvät robottinavetan työajan käytön tehostamiseen sujuvien työrutiinien, suunnitellun lehmäliikenteen ja portituksen avulla. Toiminnallisen suunnittelun ja valmennuksen tavoitteena on sujuvat arkirutiinit tinkimättä yhtään lehmien ja yrittäjien hyvinvoinnista. 4dBarn varmistaa suunnittelemiensa navettojen toimivuuden ja työn sujuvuuden seuraamalla ja mittaamalla navetan työnkäyttöä sen valmistumisen jälkeen. Yrityksen ainutlaatuinen kansainvälinen vertailuaineisto kertoo parantamispotentiaalin.

4dBarn Oy:n ovat perustaneet Arkkitehtitoimisto Jouni Pitkäranta Oy ja ProAgria Oulu vuonna 2016.

Follow Us

Contact Us

FINLAND Contact:

email: info@4dbarn.com

email: firstname.lastname@4dbarn.com 

Address: Isokatu 16 B 11. 90100 Oulu, Finland

USA Contact: 

David W Kammel, Madison, WI

Tel. +1 608 212-9901

JAPAN Contacts: 

Dr. Nahoko Kanai, Hokkaido, Japan

email: info.japan@4dbarn.com